Saturday, August 13, 2011

~~RAMADHAN KAREEM PENUH BERMAKNA ~~

Assalamualaikum....wbt.....

alhmdulillah hari ni dah hari yg ke 12 kita berpuasa....smggu yg lalu diri ini sibuk sgt pada setiap ptg,,,bila mlm pula terasa lemah sgt,,tapi alhmdulillah ALLAH bg kekuatan juga untuk menunaikan solat sunat terawih walaupun hanya 8 rakaat je.. di masjid PUTRA NILAI.....hehe..:p

alhmdulillah pd hari ini diriku terasa lapang utk menulis blog ini sbb tidak sibuk cm 4 hari yg lepas...
apa yg ana buat pd 4 hari yg lepas ya..smpai sibuk tiap ptg nie....hehe...nak tahu ke???

alhmdulillah IRKHSS ...society yg trkenal di IIUM NILAI ni la...telah mmbuka bazar ramadhan selama 4 hari je....kami komiti society ni telah berpakat utk mnjual murtabak....harganya rm2.50 ja.... murahkan...tapi sedap  sgt tw... ade la org yg pandai menebar murtabak nie...hehe....

gmb ini amek masa sblom buka gerai lg,,so,,xde org la..hehe..:P


alhmdulillah masa membuka bazar ini juga ana dpt belajar pelbagai jenis pengalaman utk diri ini...
antaranya ..cara nak buat murtabak la...cara nak buat persediaan utk buka bazar...cara kita nak berniaga,,nak bajet modal la kn..hehe...

muslimin la yg sllunye pndai kn....muslimat tolong2 je...ptong2 bawang ,,buat kuah bawang....hehe..


ana sja menulis blog ini pasal bazar  ini sebab nk buat kenangan,,insyaallah nanti akn ingat la sweet memory IRKHSS INI... :)

barang2 yg digunakan....hehe...:)




alhmdulilah..segala puji bagi allah...moga allah mmberi kekuatan pd diriku...

No comments:

Post a Comment